Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Számítástechnikai eszközzel végzett távmunka során a munkavégzéshez szükséges, egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkakörülmények új szabályai

A veszélyhelyzet idején a távmunkavégzésnél alkalmazott munkavédelmi szabályok 2022. június elsejével bekerültek a munkavédelmi törvénybe. A Technológiai és Ipari Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya (TIM-MIF) által kiadott tájékoztató rögzíti a számítástechnikai eszközzel végzett távmunka munkavédelmi szabályait, valamint segítséget nyújt a munkáltató írásbeli tájékoztatásának előkészítéséhez.

 

A tájékoztató rögzíti a távmunka fogalmát. Ennek értelmében távmunkavégzés esetén a munkavállaló a munkát a munkaidő egy részében vagy egészében a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen végzi.

 

Távmunka esetén is a munkáltató felelőssége az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése, ezt a munkavállalók munkavédelmi kötelezettségei nem érintik.

 

A munkavédelemről szóló törvény megkülönbözteti a számítástechnikai eszközzel és a nem számítástechnikai eszközzel végzett távmun ...

Tagunk vagy?

Ön még nem tagja a MINKE-nek?

Tovább a regisztrációhoz