Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Könyvviteli szolgáltatók minőségbiztosítási rendszerének kialakítása – megalakult a minősítő rendszer munkacsoportja

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2019. november 25-én a könyvviteli szolgáltatók önkéntes kamarai minőségbiztosítási rendszerének kialakításában. A Kamara 2019. december 15-ével tervezi elindítani a könyvviteli szolgáltatók minősítő szolgáltatását, amely a könyvviteli és számviteli szolgáltatás magyarországi színvonalának emelését megcélozva a könyvviteli szolgáltatók, könyvelési tevékenységet folytatók számára nyújt lehetőséget a szolgáltatásaik szakmai színvonalának egy önkéntes alapon működő minőségellenőrzés során való elismertetésére és a megszerzett minősítés szakmai és a megrendelői oldal számára való kihirdetésére.

 

  1. november 25-én, hétfőn tartotta alakuló ülését a minősítő rendszer munkacsoportja, ahol a kamara elnöke, Dr. Pál Tibor, ünnepélyes keretek között adata át a kinevező okleveleket.

A kamara elnöke a kamara Könyvelői Tagozatának javaslata alapján, a társ szakmai szervezetekkel – így a Minősített Könyvelők Egyesületével, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületével, a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesületével – folytatott előzetes egyeztetést követően az alábbi szakembereket nevezte ki a munkacsoport tagjainak:

  • Grebenár Renáta – könyvelő, okleveles adószakértő
  • Horváth Ilona – mérlegképes könyvelő, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete Digitális Tagozat elnöke
  • Perlainé dr. Kovács Ágnes – kamarai tag könyvvizsgáló
  • Somogyi Csizmazia György – kamarai tag könyvvizsgáló
  • Szabó Zsuzsanna – adószakértő, kamarai tag könyvvizsgáló

 

A munkacsoport tagjai között gyakorló könyvviteli szolgáltatást nyújtó, oktatási tapasztalattal rendelkező szakembereket, szakértőket és tagsági jogállású kamarai tag könyvvizsgálókat (köztük a kamarai törvény szerinti minőségellenőri tapasztalattal rendelkező tagot) üdvözölhetünk.

Az alakuló ülésen a munkacsoport tagjai Szabó Zsuzsannát választották meg maguk közül a munkacsoport elnökének; a megbeszélésen a kinevezett munkacsoport tagok megvitatták a minősítések elbírásának és a minősítések kiadásának ütemezését.

 

A frissen megválasztott minősítő munkacsoport fogja elvégezni a minősítő kérdőívek szakmai értékelését. A minősítést a kamara nevében és képviseletében, a munkacsoport ajánlása alapján a kamara elnöke adja ki.

 

Mit takar a könyvviteli szolgáltatók minősítés? A sikeres minősítést szerzők 2 éven át viselhetik a „Magyar Könyvvizsgálói Kamara által minősített könyvviteli szolgáltató” címet és szerepeltethetik a minőségi elismerést a honlapjukon, bemutatkozó anyagaikban, aláírásukban. A kamara – az érintettek előzetes írásbeli hozzájárulása esetén – a kamarai honlapon közzéteszi az érvényes minősítéssel rendelkező könyvviteli szolgáltatók nevét, címét és a minősítés dátumát, ezzel is támogatva azok piaci pozícióját.

 

 

Kapcsolódó anyagok