Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Cafeteria 2019 – Melyik a nagyobb dilemma? A „béresítés” vagy a cafeteria fenntartása?

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy évente kétszer is szavaznak az Országgyűlésben a képviselők a következő évi törvénymódosításokról. Így volt ez idén is. A nyáron elfogadott Szja törvény módosítása alaposan megnyirbálta a korábban bevált és a dolgozók körében nagy népszerűségnek örvendő cafeteriát.

 
Szerző: Horváthné Szabó Beáta – adószakértő, könyvvizsgáló

Számos egyes meghatározott juttatásként adózott jövedelem jövőre már csak a munkabérrel azonos adóteher mellett adható.

Az adóteher növekedése egyértelműen fájó pont, hiszen 40,71%-ról 81,96%-ra emelkedik az az adó, amit 100 nettó vagyoni érték juttatásakor a munkavállalónak és a munkáltatónak együttesen fizetni kell. De talán még ennél is problematikusabb az adminisztráció lekövetése, ha mégis a nem pénzbeli juttatások mellett döntünk. Persze erre lehet mondani, hogy a munkavállalónak bér jár, de a munkavállalókért folytatott versenyben elengedhetetlen, hogy vonzó juttatási csomagot kínáljon a munkáltató. Ellenkező esetben lemarad.

Mit lehet tenni ebben a jogszabályi környezetben? Meg kell kérdezni a dolgozókat, melyek azok a juttatások, amelyek valódi értéket jelentenek számukra. Egy ilyen belső felmérés segít azt is eldönteni, hogy váltsuk meg a cafeteriát és fizessünk magasabb bért, vagy maradjanak a juttatások. Persze az sem mindegy, hogy a túlórát, a táppénzt milyen alapra vetítve kell majd fizetni, azaz a magasabb bér milyen előnyöket és hátrányokat jelent a következő évi kifizetések, költségek tekintetében.

 
 

Saját termék vásárlása? Oktatás? Egészség? Nyugdíj? Szórakoztató programok?

Különböző életkorban más és más. Mégis, hogyan lehet ezt úgy megvalósítani, hogy minden dolgozó érezze, fontos a cég számára, sőt minden dolgozó büszke legyen arra, hogy nálunk dolgozik?

Alapvető fontosságú, hogy tisztában legyünk a jogszabály minden apró részletével. A nyári törvénycsomagot már mindenki elolvasta. Bizakodtunk abban, talán a pénzügyi kormányzat engedékenyebb lesz és rekreáció mellett esetleg kisebb teherrel kívánja ösztönözni azon juttatások nyújtását, melyek a mindennapi egészséges munkavégzéshez vagy az öngondoskodás ösztönzéséhez szükségesek. Sajnos jövőre ezek a juttatások is alapvetően a munkaviszonyból származó jövedelmekre vonatkozó szabályok szerint adóznak. Bár az önkéntes kölcsönös biztosító pénztáraknál marad némi adóelőny, ízig-vérig szakember legyen a talpán az, aki első olvasatra el tud igazodni, hogy mikor munkaviszonyos vagy egyéb jövedelem a juttatás és mikor kell a cégnek adót fizetni a támogatás után. A biztosítások vonatkozásában inkább pontosításokat tartalmaz az őszi törvény. Nem szabad azonban elszalasztani azt a lehetőséget, hogy a még idén megkötött, azaz 2019. január 1-jét megelőzően megkezdett biztosítási évre tekintettel – 2019. december 31-ig – megfizetett biztosítási díj után még az ezévi szabályokat (adómentes vagy egyes meghatározott juttatás) lehet, illetve kell alkalmazni.

Az eddigi népszerű juttatási elemek közül a Széchenyi Pihenő (SZÉP) Kártya marad béren kívüli juttatás, azaz kedvezményes adó mellett adható. A 34,5 százalék miatt valószínűleg sok munkavállaló választja majd ezt a lehetőséget, akár a törvényi korlátokon felül is, hiszen az évi 200 ezer és 450 ezer forint feletti juttatások is csak 40,71 százalék közteherfizetéssel járnak. Ezen felül a sportrendezvényre szóló belépők és a kulturális programokra szóló belépők, bérletek az adómentesség fenntartásával minden bizonnyal olyan juttatások lesznek, melyeket a cégek továbbra is nem csupán a munkavállalóknak, de az üzleti partnereknek is szívesen ajándékoznak.

 

Forrás:

www.vezinfoblog.hu