Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

VÉGE A MINŐSÉGI KÖNYVELŐK KLUBJÁNAK – DÖNTÖTT A KÖZGYŰLÉS!

A tegnapi rendkívüli közgyűlés egyhangú IGEN szavazattal döntött arról, hogy a továbbiakban Minősített Könyvelők Egyesülete néven kívánja folytatni tevékenységét.

 

Eljutott hozzánk a rendkívüli közgyűlés jegyzőkönyve, abból közöljük most a lényeget:

 

“A kezdeti törekvéseket, kezdeti célokat, melyeket az egyesület megalakításakor megfogalmaztunk, hogy a minőséget, minőségi könyvelőket láthatóvá tegyük, ezt már elértük és meghaladtuk, ezért változnia kell az egyesületnek is.

 

Kezdetben a minőség fókuszba állítása elég volt, azonban mára ez már kevés.

 

Azért kell megváltoztatni egyesületünk nevét, mert céljainkat, törekvéseinket jobban kifejezi az új név. Ez objektívvá, transzparenssé teszi, összességében mindazt, amit csinálunk, jobban kifejezi.

 

Emellett – mivel a minőség egy szubjektív fogalom –, nagyon sok támadás is ért minket. Sokan kifogásoltak minket a nevünk miatt. A konkurensek, könyvelők, nem értették, ezért szeretnénk, ha az egyesület által támasztott szempontrendszer objektív és transzparens lenne, és a minőséget intézményesítené. Ezért azt javaslom, hogy minősített könyvelők egyesülete néven folytassuk tovább a tevékenységünket, és azt a követelményrendszert, amit a minőség leírására használtunk, alakítsuk át egy objektív, transzparens minősítési rendszerré.
A jövőben tehát azokat a szempontokat, kritériumokat, mellyel leírtuk a minőségi könyvelőket, egy objektív, minősítési szempontrendszerré alakítjuk. Ez magasabb színvonalat, nagyobb értéket képvisel. Magasabb értéket képvisel a minősítési tanúsítvány, mint a jelenlegi, Minőségi Könyvelők Klubja Egyesületi tagság.

 

Elmondanék még néhány további gondolatot a változással kapcsolatban:

 

– mivel a szempontrendszer objektív lesz, a későbbiekben – szükség esetén – rugalmasan alakítható a megváltozott elvárásoknak, amennyiben például a kormány bevezeti az új PénzügyiÁgazati Közfelügyeleti rendszert, gyorsan és objektíven, hitelesen változtatni tudunk a minősítésünkön

 

– a külvilág számára jobban kifejezi tevékenységünket, céljainkat a minősített jelző
– magasabb szintű kapcsolatot tesz lehetővé a szakmával és a jogalkotókkal

 

Röviden tehát a lényeg az, hogy kezdetben csak meg akartuk magunkat különböztetni, mára viszont jobban leírja a tartalmat, amit csinálunk ez az új név.

 

A minősítés valódi értéket képvisel, szakmailag pedig egy legitim megközelítés, mely lehetőséget ad az újabb célkitűzésnek, amit én úgy fogalmaznék meg, hogy Magyarország legmeghatározóbb könyvelői szervezetévé válni. Nem mennyiségileg, hanem tartalmában.

 

A későbbiekben pedig majd közösen eldöntjük, hogy hogyan tovább, hogyan, miben fejlődjünk.”