Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Új fogalmak a számlázásban és könyvelésben: Adatszinkron, Számlaszinkron, Bankszinkron

Profi ligába igazolt az eddig laza kommunikációjáról megkülönböztetett Billingo online számlázó. A napokban ugyanis elindult a Billingo 3.0, ami nemcsak új designt, de néhány éve még elképzelhetetlennel tűnő lehetőségeket is ad a vállalkozók és könyvelőik kezébe. 3 új, eddig ismeretlen fogalmat érdemes már most megismerni. Ezek a funkciók lesznek azok, amelyek hetente több óra munkaidőt szabadíthatnak fel a könyvelőknek és a felhasználóknak. 

 

JÖN: Adatszinkron, Számlaszinkron és Bankszinkron

 

A tapasztalataink azt mutatják, hogy vállalkozások kifejezetten igénylik azokat a fejlesztéseket, amelyekkel gyorsítani vagy automatizálni tudják a számlázási feladatokat. A Billingo fejlesztései évek óta ebbe az irányba tartottak. A most átadott új Billingo ennek megfelelően több, korábban ebben a formában még nem létező funkciót is tartalmaz. – mondta Sárospataki Albert a Billingo online számlázó ügyvezetője. 

 

Adatszinkron, Számlaszinkron és Bankszinkron funkciók létezését a NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése hívta életre. 

 

Billingo Adatszinkron

 

Mint ismert, 2020. július 1-től minden adóalany részére kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóság részére. Ez azt jelenti, hogy az adott vállalkozásnak kiállított számlák is a nagy kalapba kerülnek. 

 

A NAV lehetőséget biztosít az Online Számla rendszerben lévő, adott vállalkozáshoz tartozó szállítói számlák visszaszinkronizálására, számlázóba történő visszatöltésére. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vállalkozás nevére kiállított számlák adatait – azonnal – vissza lehet szinkronizálni a Billingo online számlázóba, amik ott a kiadások közé kerülnek. Így a Billingo online számlázóban egy felületen jelennek meg a bevételek és kiadások, valós idejű, hiteles és mindig pontos pénzügyi adatokat biztosítva a vállalkozások számára. További új funkció a Billingóban, hogy az adatok mellé a szállítói számla képe is feltölthető, így az adatok már a könyvelésbe is bekerülhetnek.

 

Billingo Számlaszinkron

 

Ez a funkció kifejezetten a könyvelők részére készült, és a Billingo Könyvelői fiókból érhető el. A új Könyvelői fiókkal a könyvelők – megfelelő jogosultság birtokában – minden ügyfelük számláit egyetlen felületen, külön fülekre kattintva érik el. A Számlaszinkron funkcióval több könyvelő szoftverrel már megvalósult az érintésmentes szinkron, azaz a számlázást követően szinte azonnal megjelennek az adatok. 

 

A Billingo minden könyvelő programmal kompatibilis, manuális adatexporttal bármelyik szoftverbe átadhatók az adatok. 

 

Billingo Bankszinkron

 

A Bankszinkron funkció a bankszámlatörténet szinkronizálását teszi lehetővé, a pénzügyi teljesítéseket egyezteti a Billingóval kiállított számlák adataival. Az egyezőket azonnal fizetettre állítja, ha nem talál egyezést, alternatívákat ajánlj fel. Ezek az információk is átadhatók majd a könyvelő programoknak. Hamarosan több hazai nagybankkal tud összekapcsolódni a Billingo.

 

A MINKE jóvoltából minden Billingo Könyvelői fiók korlátlan Master előfizetés is igényelhető, amelyet ügyfeleknek lehet adni. Ez azért jó, mert azonnal könnyebb és gyorsabb lesz a közös munka. A kedvezmény 2020. július 31-ig vehető igénybe.

https://www.billingo.hu/konyveloknek?utm_source=minke&utm_medium=blog&utm_campaign=new-billingo-2020-06