Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Spóroljon időt, pénzt, vagy mindkettőt! Le a nyomtatási költséggel!

 

Évi sok ezer forint pluszt „írhat jóvá”! A könyvelés nagy tudomány, de lehet, hogy most mutatunk valamit, amivel nem kell dolgozzon ahhoz, hogy több pénz maradjon a zsebében! A könyvelő irodák mind nagy mennyiségű papírra nyomtatott anyagot digitalizálnak, vagy nyomtatnak ki. Elengedné a lehetőséget, ha spórolhat komoly %-okat? Eloszlatjuk a drága tévhiteket, és a megoldáshoz is ajtót nyitunk! Segítségünkre stratégiai partnerünk, a gazdasagosnyomtato.hu lesz. Későbbiekben bemutatjuk, hogy nem csak a nyomtatásban, hanem a dokumentumkezelés, rendszergazdai szolgáltatások és online pénztárgépek területén is kiváló partnernek bizonyulhat.

 

Kutatásunk során a gazdasagosnyomtato.hu webáruház üzemeltetőjének szakmai segítségét vettük igénybe. Ők ugyanis napi szinten vállalják a vásárlókat leginkább érdeklő kérdések megválaszolását, amelyből a leglényegesebb pont a gazdaságosság dilemmája. Szakértelmükről az egyik legegyértelműbb visszajelzés, hogy a megelégedettségi mutatójuk az eladási visszajelzések és garancia-ügyintézések alapján közel 100%-os az elmúlt 6 év alatt.  

Hogyan vásároljunk költséghatékony nyomtatót?

A költséghatékonyság megállapításához minden esetben az adott igényeket és szükségleteket kell szem előtt tartani. Nem várható el, hogy mindenki fel tudja mérni, hol van a nyomtatási igénye és a valódi gazdaságosság közös nevezője. Ezért érdemes olyan kereskedőhöz fordulni, aki a vásárló fejével is tud gondolkodni, és nem csak eladni akar.

 

A lézernyomtató valóban olcsóbban nyomtat?

Ez a legalapvetőbb tévhit a tintasugaras nyomtatók és a lézeres nyomtatók költséghatékonyságával kapcsolatban. Már évek óta forgalomban vannak olyan tintasugaras nyomtatók, melyek sokkal gazdaságosabban üzemeltethetők, mint lézeres társaik. A téves megítélés oka a nem körültekintő módon elvégzett összköltség meghatározása oldalankénti nyomtatás esetén. Sokan azért nem veszik figyelembe a rejtett költségeket, mert sajnos nincs is tudomásuk azokról.

 

Fontos szempont például:

– üzemben felvett áram mennyisége

– az üzemen kívüli áramfelvétel

– az átlag 10 ezer oldalankénti dobegység kényszerű cseréje (lézeres nyomtató esetén)

– kellékanyagok ára és kapacitása

 

Jó tudni, hogy egy mai korszerű tintasugaras nyomtató kevesebb, mint tizedannyi áramfelvétellel dolgozik, mint egy átlagos lézernyomtató (nem ipari). A lézernyomtató átlagosan 400W-ot fogyaszt nyomtatás alatt, továbbá a melegen tartás is 250W körül alakul, de még készenléti állapotban is 25-30W körül fogyaszt. Ezzel szemben egy mai korszerű tintasugaras nyomtató, vagy multifunkciós nyomtató  20-25W/óra áramot fogyaszt nyomtatás során és minden egyéb köztes állásidőben 0,2W-ot. Ez pedig nem kis különbség!

 

 

További rejtett költség az előbb említett dobegység cseréje, mely a köré épülő kopó alkatrészek cseréjét is maga után vonja. Átlagosan 10-50 ezer oldal nyomtatása után ezzel plusz nyomtatási költség realizálódik. Talán szemléletesebb, ha úgy fogalmazunk: átlagosan +1 Ft többletköltséggel lehet számolni oldalanként, azaz 10 ezer oldal + 10 ezer forint kiadással jár. Ezzel szemben az üzleti tintasugaras nyomtatóhoz valóban csak a festékanyagot szükséges megvásárolni, nincsenek egyéb rejtett költségek.

 

Ha Ön jelenleg belépőkategóriás vagy középkategóriás lézernyomtatót használ gyári kellékanyaggal a megbízható üzemeltetés érdekében, szinte biztos, hogy van olyan üzleti tintasugaras nyomtató vagy üzleti multifunkciós nyomtató, amellyel lényegesen olcsóbbá tehető a nyomtatása. Fontos megjegyezni, hogy a készülékek megbízható működését befolyásolhatja az utángyártott kellékanyag. Ha Ön utángyártott kellékanyagot használ, biztosan találkozott már a csíkos, foltos, halvány, fakó nyomtatással. Sokkal kellemesebb látványt nyújt egy nyomtatott szerződés vagy számla, ha a nyomtatás is tökéletes.

 

Viszont a tintasugaras nyomtató beszárad?!

 

A gazdasagosnyomtato.hu által forgalmazott innovatív nyomtatótechnológiájú, piacvezető cégek termékei, köztük az EPSON tintasugaras nyomtatói és multifunkciós nyomtatói esetén ettől sem kell félni. A beszáradás szinte lehetetlen a nyomtató saját kellékanyagainak használata mellett, melyet új festékszóró rendszer és újgenerációs festékanyagok fejlesztésével érték el. Az EPSON például termékeinek rendeltetésszerű üzemeltetése mellett külön garanciát vállal beszáradás ellen.

 

Hamis spórolás kontra valóság

 

Egy termék népszerűségét groteszk módon a hamisítás jelzi! A legtöbb esetben sajnos az először olcsóbbnak tűnő utángyártott vagy újratöltött kellékanyagokkal egyáltalán nem spórolunk. Érthető módon ugyanis a legtöbb nyomtató gyártója saját kellékanyagát (a vevők és a termék élettartalma érdekében) védelem alatt tartja, így ugyanaz a festék máshol nem beszerezhető. Ebből következik, hogy az „utángyártott”, vagy hamisított nyomtató-kellékanyagoknál a minőség messze elmarad a gyáritól. Ráadásul ezek a nem kompatibilis kellékanyagok a készülék meghibásodását okozhatják. Kevesen tudják, de a javítási költség legtöbbször megközelíti egy új készülék árát. Ilyen esetben a meghibásodást a felhasználó okozta, így a garancia érvényét veszti! Mint megtudtuk, egyre több az olyan tintasugaras nyomtató, amely az eredeti kellékanyagok használatával is versenyképes az utángyártott kellékanyagok nyomtatási költségeivel szemben. Minőség tekintetében egyértelműen a gyári kellékanyagok jobbak, tehát érdemes inkább ezeket választani.

 

Milyen megoldásokat javasol a gazdasagosnyomtato.hu?

 

Itt segítségül megtalálhatók a legáltalánosabban ajánlott korszerű készülékek:

– fekete-fehér nyomtatáshoz: M5799
– színes nyomtatáshoz: C5790

Ha további kérdése van vagy bizonytalan, kérjen díjmentes segítséget ITT!

 

Későbbiekben bemutatjuk, hogy a gazdasagosnyomtato.hu csapata nemcsak a nyomtatásban, hanem a dokumentumkezelés, rendszergazdai szolgáltatások és online pénztárgépek területén is kiváló partnernek bizonyulhat!