Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

FONTOS: Egyéni vállalkozás szünetelésének, megszűnésének bejelentése előre

Meghallgattatott! 😎 😀 

Régóta problémát okozott, hogy az egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetését, megszüntetését, a vállalkozás újraindítását csak a hatályosságot közvetlenül megelőző napon lehetett bejelenteni.

Mi, könyvelők már évek óta kértük ennek megváltoztatását (hiszen olykor egy betegség, szabadság, vagy ünnepnap miatt ez óriási gondot jelentett nekünk).

Most ennek a problémának a 2/3-a megoldódott, ugyanis a webes ügysegéden (nyilvantarto.hu/ugyseged) már meg lehet adni azt a dátumot, amikortól a tevékenységet szüneteltetni vagy megszüntetni szeretnénk. A bejelentett dátum nem lehet korábbi, viszont lehet akár hetekkel is későbbi, mint a bejelentés napja utáni nap (tehát jövőbe mutató dátumot be tudunk írni, de nincs lehetőség visszamenőleges bejelentésre).

A bejelentés során

  • a tevékenység szüneteltetése esetén a szüneteltetés kezdetét (vagyis azt a napot, amikor már szünetelni fog),
  • megszüntetése esetén a tevékenység megszűnésének napját (vagyis az utolsó működési napot) adhatjuk meg.

 

Nagyon figyelni kell a dátumok megadásánál, ugyanis ha már bejelentettük a szünetelés vagy a megszüntetés dátumát, akkor azt csak szigorú keretek mentén módosíthatjuk!

 

Sajnos egyelőre a szüneteltetés utáni újrakezdésnél még mindig nincs lehetőség az újrakezdés dátumának megadására, de bízunk benne, hogy hamarosan ez is lehetővé válik.

 

2022.02.21.

 

                                                                                                                                              Mészáros Anikó

                                                                                                                                              MINKE szakértő

 

 

Csatlakozz a több, mint 1500 Tagunkhoz és használd ki a MINKE szolgáltatásait, kattints a linkre és nézd meg mit nyújt Neked a Tagságunk: www.minositettkonyvelok.hu/csatlakozom