Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Fontos tudnivalók Windows 7 felhasználóknak

A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én megszűnik. Mit jelent ez azok számára, akik ezt az operációs rendszert használják? A Microsoft nem támogatja tovább a Windows 7 rendszert, ennek következménye, hogy nem fog kiadni biztonsági frissítéseket, hibajavításokat és megszűnik a rendszerhez a technikai támogatás. A MINKE és stratégiai partnere, a Fókusz Computer a következő, fontos kérdésekre adott válaszokkal kíván segítséget nyújtani minden partnerének, egyben áldott, békés ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kíván mindenkinek!

 

Használható a Windows 7 operációs rendszerű számítógép 2020. január 14-e után?

A megszűnő támogatások miatt magasabb biztonsági kockázatot jelent a Windows 7 használata, de továbbra is használható lesz a számítógép. A PC továbbra is elindul majd, futnak rajta a programok, de ezt követően már nem kap szoftverfrissítéseket a Microsofttól, így biztonsági frissítéseket és műszaki támogatást sem. A számítógép ezért sebezhetőbbé válik a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben, ami fokozott figyelmet és körültekintést igényel a használatánál.

 

A támogatások megszűnése milyen további hátrányokat okozhat?

A megfelelő biztonsági frissítések hiánya miatt idővel egyre több olyan program lesz, ami nem fog elindulni a számítógépen. Első körben a biztonsági frissítéseket igénylő, böngésző alapú, például banki-pénzügyi műveletekhez kötődő keretrendszerek, NAV, ügyfélkapu, kormányhivatal rendszerei, stb. programok futtatása ütközhet akadályba. Az ismert víruskeresők egy darabig még támogatni fogják a Windows 7-et, de egy idő után ezek támogatása is megszűnik majd. Az idő múlásával egyre több olyan funkció, beépülő modul- és programfrissítés fog felbukkanni, amelyet nem fog tudni frissíteni, telepíteni a rendszer.

 

Mi történik, ha valaki a hátrányok elkerüléséért Windows 10-re vált?

  1. A Windows 10-re történő áttérés előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik, ezért érdemes tervbe venni az operációs rendszer cseréjét.
  2. Ehhez első lépésként meg kell vizsgálni, hogy a jelenlegi PC alkalmas-e a Windows 10 futtatására.
  3.  Vegye komolyan a biztonságot! Fordítson kiemelt figyelmet adatai védelmére!

 

– Biztonsági mentéseire (ahogy eddig is) kiemelt figyelmet kell fordítani, kitérve az időközönként elvégzett teljes adatmentésre, valamint egyéb érzékeny adatok rendszeres mentésére.

 

– A mentéseket lehetőleg több helyen tároljuk és legalább egy külső eszközre (pl. külső merevlemez, pendrive) is készüljön mentés.

 

– FIGYELEM! A mentésre szolgáló külső eszközt csak a mentés idejére csatlakoztassuk a számítógépünkhöz! Azt követően válasszuk le, ezzel el tudjuk kerülni, hogy egy esetleges vírusfertőzés esetén a mentett állományok is megfertőződjenek.

 

Ha segítségre van szüksége, vagy nem biztos a dolgában, hogy mely gépeket célszerű lecserélni, bővíteni, vagy egyszerűen hány gépet érint a Windows 7 probléma, forduljon bizalommal a Fókusz Computer Kft-hez!

Kérdéseit ide kattintva felteheti, vagy segítséget kérhet!