Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Beszámoló a Könyvvizsgálói Kamara minősített könyvelői rendszerével kapcsolatos megbeszélésről

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke, a MINKE megkeresését követően fogadta egyesületünk elnökét, hogy vázolja a kamara általi minősített könyvelői rendszerrel kapcsolatos koncepciót.

 

A megbeszélésen a felek megismerték egymás álláspontját, és megállapították, hogy a cél, a könyvelői szakma színvonalának emelése: közös.
A kamara elnöke kifejtette, hogy az általuk elképzelt könyvelői minősítés független lesz a kamarai tagsággal, valamint ezt önkéntes alapon képzelik el, az a kamarai tag könyvelőknek sem lesz kötelező.

Úgy gondoltuk, hogy a MINKE, az e téren szerzett tapasztalataival nagy mértékben elősegítheti e a folyamatban lévő rendszer kialakítását, így felajánlottuk, hogy a kritériumrendszer kidolgozásában segítjük, tapasztalatainkat megosztjuk majd a kamarával.
Mivel a Könyvvizsgálói Kamara – jellegénél fogva – másként (jóval nagyobb súllyal) képviselheti a könyvelői szakmát, mint egy egyesület, őszintén bízunk abban, hogy e minősítésnek nem csupán az ügyfelek felé, hanem szakmán belül, a NAV felé is olyan többletet, előnyt fog jelenteni, mely miatt többen vállalják az esetlegesen szigorúbb feltételeket, és természetesen élvezik majd az ezzel járó előnyöket is.

 

Örömmel konstatáltuk, hogy Pál Tibor – az MKVK elnöke – nem zárkózott el attól a gondolattól, hogy e kamarai minősítési rendszer kidolgozását követően a MINKE által – ugyanezen szabályrendszer szerint – minősített tagjai is lehetőséget kapjanak a jövőben arra, hogy felkerüljenek majd e kamara általi minősített könyvelői listára.
Biztosak vagyunk abban, hogy e folyamat kidolgozása időigényes feladat lesz, ezért kérjük Tagjaink, és valamennyi könyvelő türelmét, míg a részletek kidolgozása megtörténik.

 

Ezúton is köszönjük, hogy lehetőségünk nyílt az egyeztetésre, és bízunk abban, hogy a továbbiakban is partnerek lehetünk e közös cél megvalósításában, és képviselhetjük azt az 550 már minősített könyvelőt, akik MINKE tagként a kamara által is elvárt hozzáállással végzik a könyvelői feladatokat