Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Beszámolás a NAV Adókonzultáció 2022 rendezvényről…

A múlt héten meghívott vendégként vettünk részt a NAV idei „Adókonzultáció 2022” rendezvényén, mely az a fórum, ahol minden évben bemutatják a várható fő irányokat, várható nagyobb változásokat.

A rendezvény előadásait kiemelt figyelemmel követtünk, különös tekintettel a könyvelők munkájára. Elgondolkodtató volt e tájékoztató, hogy egyetlen adóügyi jogszabály értelmezés, adó- és járulékváltozás nem hangzott el. A nap  az elektronikus ügyintézés, az online megoldások és az adatvagyon-gazdálkodás témaköré volt csoportosítva, mely jól mutatja azt az irányt, hogy az elkezdődött digitalizációs folyamatok folytatódni, fejlődni, finomodni fognak. A változásokat tehát e gondolat köré tudjuk csoportosítani, és a fejlesztések is ezen a téren várhatóak leginkább.

 

Nagyon fontos tudni, hogy a digitális világ sokkal nagyobb felelősséget ró a könyvelőkre, hiszen egy tévesen rögzített adat jóval nagyobb jelentőséggel bír, mint korábban. Hangsúlyozni szükséges azt is, hogy maguk az adózók is céltudatosabban kell kialakítsák a hozzáállásukat az adózáshoz!

 

Több fontos, gyakorlati változás is elhangzott, melyről tagjainkat tájékoztattuk, hogy minél jobban felkészülhessenek a 2023-as évre.

 

Örömmel nyugtázzuk, hogy a NAV részéről nyitottságot hosszú ideje tapasztalunk, meghallgatásra kerülnek az érdekképviseleti vélemények, ezért a MINKE Tagok javaslataikat folyamatosan eljuttathatják részünkre, melyeket továbbítunk a NAV felé!

 

Ha szeretnél többet megtudni minderről, vagy szeretnéd, ha a Te véleményed is meghallgatásra kerüljön, csatlakozz a Minősített Könyvelők Egyesületéhez itt: www.minositettkonyvelok.hu/csatlakozom