Kérdése van a tagsággal kapcsolatban?

06-23/365-666  |  info@minke.hu

Mutasd a menüt

Mérlegképes könyvelői kreditpontok – képzés nélkül, ingyenesen jár?

 

Bizonyára Ön is tudja, hogy a regisztrált mérlegképes könyvelők számára előírt évenkénti továbbképzés rendszere gyökeres átalakuláson ment keresztül, mely nagy fokú szabadságot jelentett a könyvelőknek, ám ezt a pozitív változást egyelőre kevesen használják ki.

 

A „mérlegképes könyvelők továbbképzési rendszere” a 2013-mas évtől kezdődően teljesen átalakult, immár nem csak képzéssel lehet eleget tenni a továbbképzési kötelezettségnek. Sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy a továbbképző cégek oktatási kínálatában nem igazán látni a változást, a továbbképzéseket ugyanúgy 2 napos rendszerben tartják (csak ezt nem „2 napos képzésként”, hanem 2*8 kreditpontként igazolják), holott könyvelők százai számára elegendő lenne legalább 1,5 órával kevesebbet ülni a „kötelező oktatáson”. Ennek oka, hogy a kötelezően előírt, 16 kreditpont megszerzése évek óta nem kizárólag képzéssel szerezhető meg. Jó tudni, hogy az NGM által szakmai szervezetté minősített szervezetek – mint például a Minőségi Könyvelők Klubja Egyesület – tagjaik számára 2 kreditpontot adhatnak, így az a könyvelő, aki tagja ilyen szervezetnek, elég, ha év végéig 14 kreditpontról gyűjt igazolást, a hiányzó 2 kreditpontot pedig az illetékes egyesület igazolja meg részére a tárgyévet követő év januárjában. Ennek azonban feltételei vannak!

A 2 kreditpontról szóló igazolás abban az esetben adható ki a könyvelő részére, ha a szervezetnek tárgyév december 31-i nappal, illetve ezt megelőzően legalább 3 hónapig tagja volt az adott könyvelő(iroda). Így tehát minden könyvelő, aki szeptember 30-ig csatlakozik a Minőségi Könyvelők Klubja Egyesülethez, jogosult arra, hogy az idei évre 2 mérlegképes könyvelői kreditpontot igényeljen!

 

FIGYELEM! – JÓ HÍR!

 

A 93/2002. (V. 5.) Korm. rendelet (mely a fenti kérdéskört szabályozza) nem tartalmaz a szakmai szervezetek által kiadott igazolásra vonatkozóan semmilyen létszámkorlátot (mint ismeretes, a kiadványok esetében legfeljebb 3 személyre lehet elszámolni a kreditpontokat). Így egy aktív tagsággal a könyvelőirodában dolgozó valamennyi mérlegképes könyvelő részére kiadható az igazolás a 2-2 kreditpontról.

 

Természetesen a kreditpont igazolása ingyenes!

 

Abban az esetben, ha Ön megfelel az egyesületünk által támasztott kritériumoknak, használja ki szeptember 30-ig az idei évre járó, ingyenesen igényelhető 2 mérlegképes könyvelői kreditpont lehetőségét is, a számtalan hasznos szolgáltatásunkkal (https://www.minositettkonyvelok.hu/szolgaltatasok/) együtt, kattintson a CSATLAKOZÁS feliratra!

 

Csatlakozás – ingyen 2 mérlegképes kreditpont!